Update Peluang Ngeblog Dibayar

Ngeblog dibayar atau paid review sampai hari ini masih banyak diminati dan situs-situs penyedia paid review yang menghubungkan blogger dan advertiser juga masih bermunculan. Ini pertanda bahwa peluang untuk mengunduh dollar dari program ini masih terbuka luas, dan semoga akan berumur panjang. Di posting sebelumnya saya pernah menulis “Paid review yang terbukti membayar“, kali ini saya akan menambahkan sejumlah situs paid review (Paid Blogging Websites) yang saya dapat infonya dari blog Dosh Dosh.

Blogitive will pay all bloggers a flat rate of US $5 per advertiser offer, regardless of the size or popularity of the blog. One of the earliest blog networks on the scene, Blogitive seems to be gotten into a slump a few months after their launch.

They’ve recently revamped their user interface and one of the much touted Blogitive advantages is that they pay weekly via Paypal. Blogitive has a very poor collection of advertisers and that’s something that they definitely need to improve.

Blogging Ads started early and recently relaunched with a new look. It’s nothing too different from Blogitive, however do note that you can only put up 10 posts per month on all your blogs and the rate for each post is usually $5. Payment is made weekly via Paypal. Blogging Ads doesn’t have a lot of advertiser offers as well.

CreamAid is a get paid to blog program with a twist. All bloggers of an option of displaying a widget which allows them to earn referral commission whenever another blogger picks up an offer from it.

CreamAid is more fun than the other get paid to blog websites although I think their monetary potential is weakest. Don’t expect to earn more than $5 for most offers you come across.

BlogtoProfit allows you to get paid to write blog posts about each sponsor’s products/websites. This company doesn’t have a user interface or dashboard and there is no marketplace which allows you to pick or choose the offers you want. I’ve tried submitting some blogs to them before but have never gotten response from them at all. It is possible that they are not active anymore.

LinkyLoveArmy appears to be a get paid to blog network but their website doesn’t make what they do very clear. The design is fairly cluttered and there’s no apparent FAQ or guide for bloggers who want to sign up. This appears to be a fairly small DIY setup so I wouldn’t expect too many advertiser offers from the onset.

V7N Contextual is not technically a get paid to blog network because most of the time you won’t have to write a blog post. All you’ll have to do is to transform any specific keyword (eg. golf clubs) in your blog posts into a link to the advertiser’s website. All bloggers will earn $10 per link, regardless of their blog size and reach.

An important point to note is that you’ll have to sign a non-disclosure agreement, which means that you can’t disclose that it was a sponsored link. I have blogs in the V7N program and have not received many offers before. Don’t count on getting too many assignments.

LoudLaunch is a medium sized paid blogging network which features a moderate amount of advertiser offers. Your blogs need to be more than 2 months old and payment is only made via Paypal. Like Payperpost, the blogger usually needs to append a disclosure badge, tracker tag or logo or the bottom of posts.

The user interface doesn’t appeal to me and like other networks like Blogsvertise, the range of advertisers seem to be rather limited.

Dewitt Media is a search marketing and website design company that’s recently launched a contextual links program. Blogs need to have a minimum Google Page Rank of 3 before they will be accepted. Rates are set at $10 per post.

Like V7N, Dewitt Media requires you to sign a NDA or Non Disclosure agreement, which forbids you from disclosing that any specific link or blog post was sponsored. There is currently no marketplace with advertiser offers though a forum might be forthcoming.
Berbeda dari posting sebelumnya, saya tak berani menjamin apakah situs paid review yang ada di atas terbukti membayar, karena saya sendiri juga baru gabung. Kecuali BlogtoProfit saya sudah dibayar, untuk PR2-3 rata-rata per posting $5-6, minimum 150 kata, dibayar setelah posting diapprove. Tapi tak ada salahnya mencoba atau masih ragu pelajari situsnya dulu baru gabung.

sumber: http://www.doshdosh.com.

NB: Masih awam dengan paid review, silakan baca “Apa yang perlu dipersiapkan untuk ikutan paid review” dan “Panduan paid review pemula dan lanjut“. Bayaran dari paid review dikirim lewat paypal, butuh panduan paypal untuk Indonesia, baca di blog “Paypal Indonesia“.

7 Comments »

  1. Terima kasih untuk infonya, pasti berguna sekali.

  2. indi9o said

    tanya nih mas…blog kita harus bahasa inggris yah..ato bisa belang-belang gt? trus kayaknya harus ada credit card deh..hiks..hikss…saya ga ada..tolong solusi yah mas.thanks

  3. buat indi90

    pertama,
    sebaiknya konten blog berbahasa Inggris. karena hampir semua “paid blogging website” atau situs yang melayani paid review mensyaratkan blogger/publisher menggunakan bahasa Inggris atau sejumlah bahasa yang didukung. persyaratan ini saya duga, hampir advertiser di paid review membidik market berbahasa Inggris, dan jarang sekali ada advertiser di “program pengiklanan blog” model ini dari Indonesia atau yang mensupport bahasa Indonesia. pernah saya dapat tawaran review dari iklan hotel, yang malah meminta blogger menulis dengan “first language”. saya tulis saja review itu dengan bahasa Indonesia. ketika saya pelajari websitenya, situs layanan booking hotel itu ternyata sudah mempunyai jaringan hotel internasional, sampai ke kota-kota di Indonesia.

    kedua,
    soal anda yang tak punya credit card. nggak masalah kok. keep going on. tak punya kartu kredit, anda bisa membeli Virtual Credit Card (VCC) untuk memverifikasi paypal. Nah, setelah diverifikasi dengan VCC, anda bisa menikmati layanan paypal, menarik uang ke bank lokal. Saya sarankan pakai BCA atau Niaga. Info, tips dan panduan paypal, silakan di blog saya yang lain, http://paypalindonesia.net.

    ketiga,
    ini tambahan dari saya. memang terkesan konyol sebagaian dari mereka yang menjadikan blognya sebagai bisnis mendulang dollar. termasuk saya di awal-awal memulai bisnis internet, akan membuat banyak blog, dengan topik apa saja: hotel, travel, sport, musik, handphone, komputer, kesehatan, film, seks dan macam-macam lainnya. Lalu isinya dari mana? Ya blog itu cuma semacam kliping. Gila apa kalau harus mengisi sendiri blog sebanyak itu. Tujuanya apa, ini investasi, mas. Investasi apa, ya investasi blog, menambah link. Kalau anda sudah paham akan hal ini, nanti akan jalan sendiri, dan akan memutuskan dan mengelola situs-situs yang akan jadi andalan. lebih bagus kalau anda mudeng php, utak-atik web. kalau saya mah, pakai yang siap pakai, alias gratisan. kalaupun hosting sendiri, juga pakai template yang sudah siap pakai:). o ya, jika ada waktu baca catatan soal Berkah Beternak Blog

  4. indi9o said

    more than i expect…thanks yah mas..jawabannya lengkap bgt…
    satu lagi boleh ga mas hehehe…page rank pada blog kita itu mutlak ya mas? atau ada paid review yang tidak peduli berapa page rank blog kita? makasih..makasih banyak mas….

  5. Jack said

    Hei…tmn2..yg ksp and cntk ajarin aku cra ngeblog donk…sal nya aku msh awm d dunia maya coz… Ksi tau ych….ke;-) Email: annie_jack01@yahoo.co.id

  6. ajivets said

    mantab gan infonya. jadi pengen nyoba nih. thank sharingnya ….

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: